Kancelaria

Kancelaria świadczy pomoc prawną podmiotom branży spożywczej: producentom, dystrybutorom, importerom, dostawcom, rolnikom, przedsiębiorcom, fundacjom i stowarzyszeniom na każdym etapie łańcucha żywnościowego.

Wyróżnia nas w szczególności indywidualne podejście do klienta, wysoki poziom specjalizacji usług prawniczych świadczonych w oparciu o bogate doświadczenie, interdyscyplinarny charakter oraz współpracę z nauką i doktryną prawniczą.

Świadczymy wysoko wyspecjalizowaną pomoc prawną w zakresie nowej dziedziny prawa jaką jest prawo żywnościowe, a także w zakresie związanego z nią szeroko rozumianego prawa rolnego i prawa ochrony środowiska. Dobra znajomość potrzeb przedsiębiorców branży rolno-spożywczej pozwala nie tylko na wsparcie prowadzonej działalności gospodarczej w zakresie zapewnienia bezpieczeństwa oraz jakości handlowej środków spożywczych i związanej z tym analizy ryzyka, ale też na bieżącą obsługę prawną prowadzonej działalności gospodarczej, która uwarunkowana jest jej przedmiotem – wytwarzaniem żywności i jej obrotem.

Wytwarzanie i obrót żywnością ma miejsce w obliczu nieustającego ryzyka prawnego i ekonomicznego. Realia te każdego dnia stawiają przed przedsiębiorcami nowe wyzwania, którym pomagamy sprostać.

Jedną z najważniejszych cech Kancelarii jest interdyscyplinarne podejście. Gwarantem tego jest współpraca radców prawnych, praktyków i teoretyków prawa z technologami żywności, biotechnologami, doradcami podatkowymi oraz rzecznikami patentowymi.