Wprowadzenie żywności do obrotu

Wytwarzanie żywności nie na własny użytek podlega restrykcyjnym regulacjom prawa żywnościowego. Wiąże się również z podjęciem działalności gospodarczej, które w branży rolno-spożywczej obarczone jest dodatkowymi obowiązkami. Także w odniesieniu do żywności różnego rodzaju prawodawca przewiduje odmienne szczególne wymogi które należy spełnić. Rozumiejąc te uwarunkowania, a zarazem potrzeby przedsiębiorców, wspieramy nie tylko w podejmowaniu i rejestracji działalności gospodarczej w branży rolno-spożywczej, ale też przy wprowadzaniu żywności na rynki: krajowy, państw członkowskich UE, wybranych państw spoza UE.

Nasza pomoc obejmuje w szczególności:

  • wsparcie przy podejmowaniu działalności gospodarczej w branży rolno-spożywczej,
  • wsparcie w kwalifikacji środków spożywczych,
  • analizowanie wymogów prawnych dla środków spożywczych,
  • doradztwo i reprezentowanie interesów klienta w prowadzonych postępowaniach autoryzacyjnych, rejestrowych, notyfikacyjnych,
  • wsparcie w postępowaniach dotyczących wprowadzania do obrotu nowej żywności, żywności genetycznie modyfikowanej, żywności ekologicznej, suplementów diety, dodatków do żywności, nanożywności,
  • doradztwo w zakresie importu i eksportu żywności,
  • doradztwo przy wprowadzaniu żywności do obrotu w Polsce, UE (w szczególności w Niemczech) i wybranych państwach spoza UE,
« POWRÓT